Barcelona en toptalent Neymar akkoord over transfer

Het Braziliaanse supertalent Neymar gaat zijn carrière vervolgen bij FC Barcelona. De Spaanse landskampioen en de 21-jarige aanvaller hebben een principeakkoord bereikt over een contract voor vijf seizoenen, meldt Barça zondag. Neymar, die op veel belangstelling uit de Europese top kon rekenen, kwam de afgelopen vier jaar voor Santos tot 102 competitieduels en 53 goals.

Over de transfersom maakte Barça niets bekend. Neymar maakte het nieuws wereldkundig via sociale media. "Ik zou niet kunnen wachten tot maandag", liet hij weten. "Mijn vrienden en familie weten al van mijn beslissing. Maandag teken ik een contract bij Barcelona."

Neymar stond ook in de belangstelling van Barça's grote rivaal Real Madrid. De 'Koninklijke' bood naar verluidt 35 miljoen euro, zeven miljoen meer dan Barça. Ook zou hij in Madrid meer kunnen verdienen.

Wellicht heeft hij vanwege Lionel Messi voor de Catalanen gekozen. De Braziliaan liet eerder weten graag met de Barça-ster samen te willen spelen. Messi zei op zijn beurt het toptalent graag naar Barcelona te zien komen.

De Braziliaan komt komende zomer uit op de Confederations Cup en reist daarna af naar Spanje. Hij geldt als een van de grootste talenten ter wereld. Naast zijn vele goals voor Santos kwam hij al 32 keer voor Brazilië uit, waarbij hij twintig keer het net vond.