Schreuder: "In elke wedstrijd kansen"

FC Twente heeft een wondertje nodig om zondag Europees voetbal te bereiken. In Utrecht moet een 0-2 nederlaag uit de heenwedstrijd worden rechtgezet. "Je moet de kansen grijpen."

Bij Twente beseft men dat het lastig wordt om in de Galgenwaard alsnog de voorronde Europa League te bereiken. Toch wil trainer Alfred Schreuder niet opgeven. "In elke wedstrijd krijg je kansen en die moeten we grijpen", zegt hij op de officiële clubsite.

"FC Utrecht zal voor eigen publiek niet zo ver inzakken als donderdag, We zullen meer ruimte krijgen waarvan we moeten profiteren", stelt Schreuder. "De manier waarop we donderdag de goals hebben weggegeven mag op dit niveau niet gebeuren. Dat waren onze eigen fouten."

"Wij hadden de stijgende lijn te pakken en het voetbal gespeeld zoals FC Twente dat graag wil. We moeten dat zondag weer oppakken en uitgaan van ons eigen voetbal. Het geloof is zeker aanwezig. Het is een compliment aan het elftal dat we donderdag ook geprobeerd hebben te blijven voetballen. Dat moet de basis zijn voor FC Twente", aldus de trainer.