Walcott gelooft in landstitel met Arsenal

Arsenal sloot het seizoen vorige week ternauwernood af met het bereiken van een Champions League-plek. Theo Walcott denkt dat er volgend jaar meer mogelijk is.

"Ik denk dat dit Arsenal-team alles kan bereiken", zegt Walcott tegen The Sun. En dus ook de landstitel, wat de eerste sinds 2004 zou zijn. "We moeten elk jaar strijden om de Premier League-titel, dat is onze eerste prioriteit. We kunnen in elke competitie ver komen, zolang we er maar in geloven."

Walcott denkt dat Arsenal af moet van calimerogedrag. "We moeten ons beseffen hoe goed we daadwerkelijk zijn. Er zijn namelijk momenten waarop we dat niet doen. Als we op achterstand komen, dan zie je spelers een tandje bijschakelen. Als we dat vanaf het begin doen, dan kunnen we iedereen verslaan."

Toen Arsenal voor 't laatst de beste was in de Premier League, speelde Walcott nog in de jeugd van Southampton. Onder Arsène Wenger denkt hij dat zijn club terugkeert aan de Europese top. "Wenger heeft toen ik nog heel jong was heel veel vertrouwen in mij gehad. Ik wil hem terugbetalen door een prijs te winnen. Hij is een geweldige manager, een van de trainers waar ik altijd al voor wilde spelen."