[GP2] Uitslag race 2 Monaco

Stefano Coletti heeft de tweede race van de GP2 Series op Monaco op zijn naam geschreven. De Monegask was hiermee de eerste die sinds 1931 voor eigen publiek wist te winnen en verstevigde met het resultaat zijn leidende positie in het klassement. De Nederlanders Daniël de Jong (negende) en Robin Frijns (vijftiende) eindigden buiten de punten.

Zonder de geschorste Johnny Cecotto jr. ging het veld van start in de tweede race in de straten van Monte Carlo. Het veld wist zich in tegenstelling tot gisteren nu wel door de eerste bocht te wurmen, waarbij Adrian Quaife-Hobbs de eerste plaats in handen hield. Lang kon de Brit er niet van genieten, want in de derde ronde wist Coletti hem voor de chicane te passeren.

Hierna behield Coletti een voorsprong op zijn naaste achtervolgers, onder aanvoering van Quaife-Hobbs. De Brit had zijn handen vol aan Mitch Evans, Felipe Nasr en James Calado die in de slotfase sterk aandrongen. Rene Binder moest na een slechte start genoegen nemen met plaats zes, voor Kevin Ceccon en Stephane Richelmi die de laatste punten pakten. De Jong werd vlak hierachter negende. Frijns klom langzaam naar voren, maar meer dan een vijftiende plaats zat er voor hem niet in.

In het kampioenschap leidt Coletti nu met 120 punten. Hij heeft een voorsprong van 24 punten op Nasr die op zijn beurt een grote voorsprong op Sam Bird heeft die na dit weekend op 58 punten staat. Frijns zakte door zijn nulresultaten naar de zesde plaats met 37 punten. De Jong staat met één punt 23e.