[Play-offs] Uitslag De Graafschap - Roda JC

De Graafschap en Roda JC hebben hun eerste ontmoeting in de playoffs om promotie/degradatie gelijk gespeeld. Na negentig minuten stond er 1-1 op het scorebord. Op De Vijverberg hadden de supporters er zin in. De Graafschap, dat heel wat jaartjes in de Eredivisie heeft gespeeld, maakte het Roda JC knap lastig en verdiende eigenlijk meer dan een gelijkspel.

De eerste kansen van de wedstrijd waren voor Sanharib Malki. Hij kreeg al vroeg een grote kans, maar stuitte op doelman Joost Terol. De Syrische spits schoot later in de eerste helft over uit een voorzet van Mark-Jan Fledderus. En als hij niet aan de ene kant valt, dan valt hij aan de andere.

Na ruim een half uur nam De Graafschap op uiterst fraaie wijze aan de leiding. Roly Bonevacia gaf Anco Jansen iets teveel tijd en hij haalde heerlijk uit. Een hard schot mett veel precisie liet Kurto kansloos en de bal verdween fraai in de verre hoek.

Roda JC kwam na rust goed uit de kleedkamer en dat leverde al snel een doelpunt op. Demouge kopte uit een corner in de 55e minuut raak. De ploeg zette echter niet door en De Graafschap nam het initiatief weer over. Het resulteerde echter niet in een doelpunt. De ploegen zullen zondag in Kerkrade uitvechten wie kans houdt op een plekje in de Eredivisie.