Lampard: "Je maakt je eigen geluk"

Frank Lampard was niet van mening dat Chelsea de eindzege in de Europa League gestolen had. Benfica was iets sterker, maar de Londenaren wonnen door een late treffer (1-2).

Lampard was aanvoerder van Chelsea door de afwezigheid van John Terry. Hij kon zijn geluk dan ook niet op, nadat hij met de Londenaren de Europa League won, terwijl hij vorig jaar de Champions League op zijn naam schreef. "Het is een geweldige tijd voor ons geweest, deze laatste twee jaar", zegt hij tegen iTV.

"Het was een wisselvallige periode, maar de hoogtepunten waren fantastisch. Dit is er ook weer een", jubelde de Engels international die nog dicht bij een doelpunt was. "Ik besloot om uit te halen en hoopte dat de bal nog iets zou dalen voordat hij de lat raakte."

"Uiteindelijk maakt het niet uit want Ivanovic deed het alsnog. Niemand verdient het meer dan hij." Lampard vond niet dat Chelsea onterecht won. "Het was af en toe lastig voor ons en het zat niet tegen. Maar uiteindelijk maak je je eigen geluk. Als je naar het hele seizoen kijkt hebben we verdiend gewonnen."

De middenvelder hoopt dat hij volgend seizoen ook nog voor The Blues speelt, ondanks een aflopend contract. "Dat hoop ik heel erg ja, want we worden steeds beter. We hebben nog niet gesproken over een extra jaar maar ik denk dat we er wel uitkomen."