Haase passeert Sijsling op wereldranglijst

Robin Haase is weer Nederlands beste tennisser. De geboren Hagenaar steeg tien plekken en staat nu 67e op de wereldranglijst. Hij heeft Igor Sijsling, die op plek 69 bleef staan, daardoor gepasseerd. Haase bereikte afgelopen week de tweede ronde van het masterstoernooi in Madrid.

Minder goed nieuws was er voor Thiemo de Bakker. Hij zakte vijf plekken en bezet de 92e plek. De eveneens geboren Hagenaar ging afgelopen zaterdag onderuit in de eerste kwalificatieronde in Rome.

Bij de vrouwen zakte Kiki Bertens, die in Madrid in de eerste ronde onderuit ging, met een plek naar de 59e plaats. Arantxa Rus ging drie plekken omhoog en staat nu 84e. Zij bleef afgelopen week steken in de tweede ronde van het ITF-toernooi in het Franse Cagnes-sur-Mer.

In de top tien ruilden Andy Murray en Roger Federer van plaats. De Schotse olympisch kampioen staat nu tweede, de Zwitser derde. Federers landgenoot Stanislas Wawrinka stormt de top tien binnen door zijn finaleplek in Madrid. Hij staat nu tiende. Bij de vrouwen ruilde Sara Errani (6) en Angelique Kerber (7) van plek. Caroline Wozniacki (9) en Samantha Stosur deden hetzelfde (10).