[Premier League] Ferguson ziet United laatste thuisduel winnen

Sir Alex Ferguson heeft Manchester United in zijn laatste wedstrijd op Old Trafford zien winnen. Swansea City werd met 2-1 verslagen. Rio Ferdinand maakte de winnende treffer. Eerder had Javier Hernandez de Red Devils al op 1-0 gebracht, maar Miguel Michu bracht Swansea weer op gelijke hoogte.

De 71-jarige Ferguson kreeg bij het betreden van het veld al een staande ovatie van het publiek en een erehaag van zijn eigen spelers en de bezoekers uit Swansea. Een groot aantal spandoeken was gewijd aan de Schot, die donderdag onverwachts zijn afscheid aankondigde.

Na de wedstrijd bedankte Ferguson de fans voor de mooie tijd die hij bij United heeft gehad. De geëmotioneerde coach riep de supporters ook op zijn opvolger David Moyes te steunen. "Ik heb altijd, ook in mindere tijden, steun gehad van zowel de club als mijn spelers als de fans. Het is jullie taak om de nieuwe manager ook die steun te geven."

Na een dankwoord aan Paul Scholes, die ook met pensioen gaat, een wens aan Darren Fletcher om snel weer fit te raken en een groet aan zijn kleinkinderen vertrok Ferguson gevolgd door de spelers naar de catacomben van Old Trafford. Even later kwamen ze weer terug om het dit seizoen veroverde kampioenschap te vieren.

Daar kregen onder anderen Robin van Persie, Alexander Büttner en veldtrainer René Meulensteen de medaille die bij de titel hoort omgehangen. Aanvoerder Nemanja Vidic gunde Ferguson vervolgens de eer om de beker als eerste omhoog te steken.