De Jong hoeft nog niet weg bij Ajax

Siem de Jong hoeft ondanks het behalen van zijn derde landstitel met Ajax niet per se weg uit de Arena. Als er een mooie club komt is De Jong echter wel geïnteresseerd. Dat zei de aanvoerder van de Amsterdammers zondag tegen Eredivisie Live. "Ik kijk in de zomer wel wat er komt. Ik heb nog twee jaar bij Ajax."

Over de kampioenswedstrijd tegen Willem II had De Jong gemengde gevoelens. "Ik denk dat we een beetje zenuwachtig speelden", verklaarde hij het feit dat er na de 2-0 lange tijd niet meer gescoord werd. Dat er toch nog drie goals bijkwamen, was wel naar zijn zin. "Ik ben blij dat we goed afsloten."

Doelman Kenneth Vermeer had de kampioenswedstrijd rustig beleefd. "Ik heb niet veel te doen gehad gelukkig", glimlachte hij. De doelman van Oranje vond niet dat de titel makkelijker werd veroverd dan vorig jaar toen een grotere achterstand werd goedgemaakt. "We bleven dit jaar wel beter bij."

Ook Vermeer wordt regelmatig in verband gebracht met buitenlandse clubs. "Ik zit nog goed op mijn plaats", verklaarde de goalie echter. "De kans is groot dat ik blijf, maar als er iets komt, dan kijk ik dan wel."