Villas-Boas: "Bale blijft sowieso hier"

André Villas-Boas beweert dat Gareth Bale volgend seizoen bij Tottenham Hotspur speelt. Ook als de club zich niet plaatst voor de Champions League.

Vorige week meldden verschillende media nog dat Bale alleen blijft wanneer de Spurs het hoofdtoernooi van de Champions League bereiken. Volgens Villas-Boas klopt dat niet. "De clubleiding heeft me verzekerd dat Gareth blijft, ongeacht de laatste resultaten in de Premier League", sprak de Portugese coach tegen Engelse media.

Tottenham Hotspur is met rivaal Arsenal en Chelsea in gevecht om de derde en vierde plaats. De achterstand op The Gunners is twee punten, maar de Spurs hebben een duel tegoed. "Ik zou erg verbaasd zijn als hij vertrekt. In voetbal kan alles gebeuren en het is moeilijk te voorspellen, maar dit is de zekerheid die ik van de club heb gekregen", aldus Villas-Boas over Bale.

Bale werd donderdag door de Engelse journalisten uitgeroepen tot speler van het jaar. "Hoe meer awards, hoe meer herkenning en media-aandacht een speler krijgt. Maar de club moet de beste spelers bij elkaar houden als het vooruit wil", besloot de manager.