FOK!filmtips van de dag: Lethal Weapon & Lethal Weapon 2

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Step Up 2: The Streets is het vervolg op de populaire dansfilm Step Up uit 2006. Ook nu staat dezelfde dansschool in Baltimore centraal. De regie is in handen van de relatief onbekende Jon Chu. De hoofdrollen worden vertolkt door Briana Evigan en Robert Hoffman als Andie en Chase. Hoffman dook als voorbereiding op zijn rol in de ondergrondse scene van street dance om zich daar de dansmoves eigen te maken.

Streetdancer Andie brengt zich met haar dansgroep The 410 voor de zoveelste keer in de problemen. Haar pleegmoeder is het zat, maar laat zich toch overhalen Andie nog een allerlaatste kans te geven. Andie doet auditie bij de prestigieuze Maryland School of the Arts en wordt tot haar grote verbazing aangenomen. Het zal wel wennen voor haar worden om zich aan het strakke regime van de school te onderwerpen. Op de dansschool ontmoet ze de knappe en populaire Chase. Daarnaast kunnen de leden van haar oude dansgroep moeilijk leven met Andies resolute omslag. Het is dus nog maar de vraag of Andie haar hoofd boven water zal kunnen houden. Te zien om 20.30 uur op RTL5.

Het noodlot brengt politieagenten Martin Riggs en Roger Murtaugh bij elkaar in een ingewikkelde zaak, waarin moord, zelfmoord en een grootschalige internationale drugsmokkelbende de hoofdrol vertegenwoordigen. Riggs is een gevaarlijke waaghals door zijn doodsverachting en expertise als het gaat om het ombrengen van zijn tegenstanders. Murtaugh wil niets liever dan op korte termijn met pensioen gaan en genieten van zijn lieflijke gezin. Om te overleven in de strijd tegen het kwaad hebben ze elkaar bitterhard nodig. Lethal Weapon is te zien om 20.30 uur op Veronica.

Liefhebbers van het politieduo, dat gevormd wordt door Mel Gibson en Danny Glover, kunnen lekker blijven zitten. Om 22.40 uur volgt namelijk Lethal Weapon 2 op Veronica. De politiedetectives Riggs en Murtaugh zijn aan elkaar gewaagd. Hoewel ze bijzonder sterk van elkaar verschillen, vormen ze een geweldig team. Ze krijgen de opdracht de boekhouder, Leo Getz, gespeeld door Joe Pesci, te beschermen omdat hij moet komen opdagen in de rechtszaal om te getuigen tegen zijn werkgevers. Riggs en Murtaugh zijn niet gelukkig met de opdracht totdat de identiteit van de werkgevers bekend wordt. De lastige boekhouder heeft namelijk bijna een half miljard dollar witgewassen voor een drugssyndicaat, dat Riggs en Murtaugh al geruime tijd een doorn in het oog is.

Bestsellerauteur Philippe Claudel maakte met dit aangrijpende drama zijn regiedebuut. Hij schreef ook het scenario en wist Kristin Scott Thomas te strikken voor de hoofdrol. De Britse actrice, die al jaren in Frankrijk woont, maakte veel indruk met deze rol.

Wanneer Juliette wegens moord de gevangenis in moet, verbreken haar ouders alle contact tussen haar en haar zusje Léa, met wie ze vroeger heel close was. Als Juliette na 15 jaar vrijkomt besluit Léa, die inmiddels getrouwd is en twee kinderen heeft, haar in haar huis te nemen. Juliettes komst veroorzaakt spanningen in het gezin. Léa doet echter wel haar uiterste best om de fragiele verhoudingen te herstellen en Juliette te betrekken in haar dagelijks leven. Ze neemt haar mee naar de universiteit waaraan ze doceert, gaat met haar zwemmen en neemt haar mee naar etentjes met haar vrienden. Het blijkt alleen niet zo eenvoudig alle voorbijgaande jaren van afwezigheid en vooroordelen zomaar te overbruggen en bespreekbaar te maken. Il Y A Longtemps Que Je T'aime (I've Loved You So Long) is te zien om 22.15 uur op CANVAS.

In een winterse metropool in het jaar xxx heerst de meedogenloos slechte Mr. TV. De hele stad is zonder stem en hij is de monopolist van woord en beeld. Men kijkt televisie en eet het door Mr. TV geproduceerde TV Food. Mr. TV werkt aan een duister plan met een gevaarlijke, hypnotiserende machine, die er via de televisie voor moet zorgen dat alle leven voor immer aan hem onderworpen zal zijn. Daartoe kidnapt hij de enige die nog De Stem heeft - een beeldschone zangeres. Een uitvinder is getuige van de ontvoering en vlucht met zijn familie naar een oude zendmast in de bergen in een poging het naderend onheil af te wenden. La Antena is te zien om 00.15 uur op Nederland 2.

Diary of a Mad Black Woman, Save the Last Dance, Jaws 2, Drop Dead Gorgeous, Catacombs, Butterfly on a Wheel en The Singing Detective worden ook uitgezonden op de televisie vanavond.