Cardiff City promoveert naar Premier League

Cardiff City zal volgend seizoen debuteren in de Engelse Premier League. De club uit Wales speelde vanavond met 0-0 gelijk tegen Charlton Athletic en had daaraan genoeg om promotie veilig te stellen. Cardiff City gaat aan de leiding in de Championship en is met nog drie duels te spelen niet meer te achterhalen door nummer drie Watford.

Ook nummer twee Hull City lijkt vrijwel zeker van promotie, het verdedigt een voorsprong van zes punten op Watford. De nummers drie tot en met zes spelen play-offs om het derde en laatste toegangsbewijs tot de Premier League. Door de promotie van Cardiff City zijn komend seizoen twee clubs uit Wales actief in de hoogste Engelse divisie.

Het is 51 jaar geleden dat de ploeg voor het laatst uit kwam op het hoogste niveau. In 1962 degeradeerde Cardff City uit de toenmalige  Football League First Division. De laatste tien jaar bracht de club door in de Championship. The Bluebirds stonden in die tijd ook nog in twee bekerfinales. In 2008 verloren ze van Portsmouth de Cupfinal en vorig jaar was Liverpool te sterk in de League Cup finale.