Tom Cruise kruipt weer in straaljager

Tom Cruise mag zich weer in een straaljager wurmen in de sciencefictionfilm Yukikaze. De Top Gun-acteur heeft getekend voor de hoofdrol van piloot van een B-503 Yukikaze-jager, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige Japanse tekenfilmserie, die weer stoelt op een boek over stoere straaljagerpiloten die het opnemen tegen een buitenaardse invasie en uiteindelijk de thuisplaneet van de aliens aanvallen.

De tekenfilmserie werd gemaakt in samenwerking met de Japan Air Self-Defense Force, de vervanger van de Japanse luchtmacht, en staat vooral bekend om zijn indrukwekkende luchtgevechten. De serie won in 2003 en 2006 de Tokyo Anime Award voor beste originele videoanimatie.

Sciencefiction en buitenaardse invasies zijn voor de 50-jarige Cruise bepaald geen onbekend terrein. Zo moest hij in War of the Worlds uit 2005 en het onlangs verschenen Oblivion al het buitenaardse gespuis van de aardbodem vagen. Ook zijn volgend jaar te verschijnen film All You Need Is Kill past in dit straatje. Hierin speelt hij een soldaat die zijn laatste dag in de strijd tegen buitenaardse wezens steeds herbeleeft, maar daardoor steeds beter wordt en steeds langer in leven weet te blijven.


Tom Cruise kruipt weer in straaljager (Foto: Novum)