Tom Cruise wilde priester worden

Tom Cruise was als tiener een toegewijd katholiek. Sterker nog: hij deed een opleiding om later priester te worden. 

Tom Cruise zit tegenwoordig diep in de Scientology, maar dat is niet altijd zo geweest. Als tiener was de acteur namelijk gefascineerd door het katholieke geloof. Dat ging zelfs zo ver dat hij besloot een priesteropleiding te volgen. Dat verliep niet heel succesvol, zo vertelt voormalig klasgenoot Shane Dempler in The New York Daily News. Het ging mis toen Cruise en Dempler alcohol mee smokkelden.

“We verstopten de drank in een bos in de buurt. De priesters hadden het niet eens door totdat een paar andere jongens van ons plan hoorden en het bos in slopen om dronken te worden. Ze werden betrapt op de terugweg en gedwongen het toe te geven.” Vervolgens kregen Cruise en Dempler het vriendelijke doch dringende verzoek de priesterschool te verlaten.

Toch was de inmiddels filmster oprecht geïnteresseerd. “Hij had een heel sterk katholiek geloof. We brachten tijd door in de kerk en genoten van de verhalen van de priesters. We vonden dat ze een geweldige levensstijl hadden en we waren echt geïnteresseerd in het priesterschap. Maar we waren nog te jong om zo’n beslissing te maken.”

'Tom Cruise in sciencefictionfilm Oblivion' (Novum)