ChristenUnie heeft nieuwe voorzitter

De 48-jarige Piet Adema is zaterdag officieel gekozen tot nieuwe voorzitter van de ChristenUnie. Dat gebeurde tijdens een partijcongres van de ChristenUnie in Ede. Adema was begin maart al voorgedragen als nieuwe voorzitter van de hyperchristelijke partij. Hij volgt de vertrokken Janneke Louisa op.

Adema werd rond 1990 bestuurlijk actief binnen het Gereformeerd Politiek Verbond, dat in 2001 met de Reformatorische Politieke Federatie fuseerde tot ChristenUnie. Tot 2003 was Adema voorzitter van de provinciale afdeling van ChristenUnie. In Friesland is Adema gedeputeerde geweest namens ChristenUnie.

Verder is hij waarnemend burgemeester geweest in Achtkarspelen. In 2012 trad Adema toe tot het landelijk bestuur van de partij en werd hij voorzitter van de commissie die het verkiezingsprogramma voor de ChristenUnie schreef.

Begin maart stelde Adema in het Nederlands Dagblad dat de ChristenUnie voortaan lijsttrekkerverkiezingen moet houden. Volgens hem horen dergelijke verkiezingen bij deze tijd. De verkiezingen moeten niet alleen op landelijk en Europees niveau worden gehouden, maar wat betreft Adema ook lokaal en provinciaal.