Jezus gaat zombies te lijf met vissen

Wie genoeg heeft van allerlei zoetsappige producties als Jezus Christ Superstar en een vinger in zijn keel steekt bij The Passion of the Christ, kan binnenkort misschien zijn lol op. Een stel Spanjaarden heeft namelijk het idee opgevat om een heel ander soort Jezus-film te maken: Fist of Jesus.

De benodigde financiën zijn nog niet helemaal rond en daarom probeert het creatieve gezelschap via internet geld binnen te krijgen om zo een volwaardige productie mogelijk te maken. Wel is er al een vrij uitvoerige trailer verschenen waarin te zien is wat de stijl van de film zou moeten worden.

In The Fist of Jesus krijgen we te maken met een ietwat knullige Jezus die een toegesnelde man te hulp schiet. Zijn zoon Lazarus is overleden en hij vraagt Jezus om hulp. Uiteraard is Jezus nooit te beroerd om een helpende hand toe te steken (tenzij die vastgespijkerd zit) en daarom besluit hij de overleden zoon weer tot leven te wekken.

Wat volgt laat zich raden. Lazarus komt dan wel tot leven, maar hij is direct uit op mensenvlees. Al snel weet hij allerlei Farizeeërs en Romeinen te besmetten met het zombievirus waarna Jezus genoodzaakt is om de zombiehordes te lijf te gaan met vissen. Vissen laten zich door Jezus namelijk nogal makkelijk vermenigvuldigen.

Wie benieuwd is naar het vervolg van dit o zo veel belovende begin, kan zijn geld kwijt bij de Spanjaarden in kwestie. Vermoed wordt dat deze Jezus-film in ieder geval stukken vermakelijker zal gaan worden dan de toch nogal saaie Mohammed-film.


Sta op en loop