'Chelsea hikt tegen transfer Bony aan'

Chelsea-eigenaar Roman Abramovich bemoeit zich met de transfer van Wilfried Bony naar West Ham United, nu meerdere Engelse topclubs hem graag willen hebben.

Naast West Ham zijn ook Liverpool, Newcastle United, Arsenal, Chelsea, Stoke City en Everton geïnteresseerd in de diensten van de Ivoriaanse topschutter, althans zo meldt Voetbal International. Volgens het blad is Bony vandaag in Londen voor onderhandelingen met The Hammers, maar wil Abramovich graag een eerste optie tot koop bedingen.

De steenrijke eigenaar van Chelsea onderhoudt een goede band met Vitesse-eigenaar Merab Jordania. Daardoor lijkt het aannemelijk dat het tweetal tot een vergelijk komt over een dergelijke constructie. In dat geval zou Bony bij een succesvol dienstverband in Engeland meteen door Chelsea overgenomen kunnen worden.

West Ham heeft naar verluidt vijftien miljoen euro over voor Bony, die nog een contract tot medio 2015 heeft bij Vitesse. De spits maakte zich geliefd bij veel Europese clubs door tot dusver 26 keer te scoren in de Eredivisie dit seizoen. Chelsea wil voorkomen dat de competitietopscorer straks in handen valt van een andere Engelse topclub.