'Aanbiedingen kortingssites soms juist duurder'

Aanbiedingen op kortingssites zijn elders soms beduidend goedkoper. Dat concludeert de Consumentenbond, die vijftig kortingsacties op tien websites onderzocht op voordeel voor de consument. Hoewel internetkorting kan lonen, moet worden opgepast voor addertjes onder het gras, waarschuwt de bond donderdag.

Van de 25 kortingsacties waren er 18 minstens 25 procent goedkoper dan bij de aanbieder of elders op internet. Sommige kortingen liepen zelfs op tot meer dan vijftig procent. Maar er waren ook 'aanbiedingen' die elders veel goedkoper waren.

Zo'n aanbieding kan vervelende verrassingen met zich meebrengen, vindt de Consumentenbond. Zo is de beschikbaarheid niet altijd inzichtelijk voorafgaand aan de koop. Een veelgehoorde klacht bij de bond is dat cursussen of uitjes steeds volgeboekt zijn.

Ook geldt een aanbieding soms alleen op bepaalde dagen, is het soms vereist snel te reageren of geldt de korting bijvoorbeeld alleen voor een versoberd diner. Verder klopt de oorspronkelijke prijs op een kortingssite soms niet en komen bij een bestelling soms onvoorziene kosten zoals verzendkosten voor.