Bony is ongelukkig

Wilfried Bony is niet gelukkig in Nederland. De spits wil komende zomer dan ook vertrekken bij Vitesse. Bony staat met 24 doelpunten bovenaan het topscorersklassement, maar dat is geen reden tot blijdschap voor de Ivoriaan.

"Met Vitesse hoop ik in de topdrie te eindigen en ik wil graag topscorer van Nederland worden. Daarna wil ik graag een nieuwe uitdaging. Engeland, Duitsland, Frankrijk", zegt de spits in het Algemeen Dagblad.

Eind vorige maand leek hij op weg naar Rusland, waar de transfermarkt nog open was. "Ik wilde helemaal niet naar Rusland. Ik wilde alleen de mensen binnen de club wakker maken", legt Bony nu uit.

"Zorgen dat ze gingen bewegen. Maar mijn ambitie is niet om nu naar Rusland te gaan. Ik voetbal niet voor het geld, ik wil een mooie carrière. Als topscorer verdien je inderdaad een aardig salaris. Een beter leven wil iedereen, maar dat betekent niet alleen over veel geld beschikken. Wel gelukkig zijn."

Gelukkig zijn, dat lukt hem niet in Arnhem. "Qua karakter is er niets veranderd. Ik ben en blijf dezelfde. Iemand die grapjes maakt met fans en mensen om me heen. Maar in Tsjechië (bij Sparta Praag, red.) lachte ik meer dan hier. Op de club ben ik ook stiller. Dat komt door de dingen die er zijn gebeurd tussen Vitesse en mij."

Bony zorgde voor onvrede bij de club door te stellen dat hij wilde vertrekken. "Ze hebben misschien wel gedacht dat ik stil moest zijn, dat ik er niet steeds in de media over moest beginnen. Maar als ik hier over sprak, betekende dat dat er een probleem was. De mensen in de club weten wat dat is. Niet nagekomen afspraken? Dat is maar een klein deel van het probleem."