Janssen: "Bony had beter kunnen blijven"

Vitesse speelt zondag de eerste van twee duels in een week tijd tegen Ajax. Routinier Theo Janssen kijkt uit naar de wedstrijden, waarin Wilfried Bony bij Vitesse ontbreekt. Bony was in november de grote man bij de winst van Vitesse in de ArenA (0-2). De spits mist het tweeluik (competitie en beker) met Ajax vanwege de Afrika Cup.

Toch is de aanwezigheid van Bony geen garantie voor succes volgens Janssen. "Voor de winterstop hebben we in de laatste drie duels met Bony niet goed gespeeld en maar één punt gepakt. Het is een belangrijke speler en we zien hem graag snel terugkeren."

"Toch hebben we ook wedstrijden met hem verloren. We zullen vaker mensen moeten missen. Als we alleen afhankelijk zouden zijn van Bony dan zouden we beter kunnen stoppen." Janssen denkt dat de spits voor een transfer beter voor Vitesse had kunnen spelen. Nu zit Bony op de bank bij Ivoorkust. "De man die voor hem staat is de held van het land (Drogba, red.). Het wordt voor hem moeilijk om zich daar te onderscheiden."

Sentimenten
"Hij had beter kunnen blijven en zich hier in de kijker kunnen spelen. Ik hoop dat hij snel terug is", verklaart Janssen in gesprek met Voetbal International. De routinier denkt dat de Arnhemmers een kans maken tegen zijn oude club. "Beide duels zijn belangrijk en lastig. Toch hebben we een kans. Als je in een week tijd twee keer tegen Ajax speelt, dan moet je een keer kunnen winnen. Dat hebben we eerder in Amsterdam ook al gedaan."

"Het is altijd leuk om tegen jongens te spelen waar je in het verleden mee hebt samengespeeld. In dat opzicht doet het me zeker wat. Anderzijds spelen we nu thuis. Het is anders wanneer ik terugkeer in Amsterdam of Enschede bij clubs met de eigen supporters. Toch is het net iets meer dan een gemiddelde Eredivisie-wedstrijd", besluit Janssen, die afgelopen zomer de overstap maakte van Ajax naar jeugdliefde Vitesse.