Altidore: "We toonden onze kwaliteiten"

Mede dankzij twee treffers van Jozy Altidore staat AZ op 9 mei in de bekerfinale tegen PSV. De Amerikaan toonde zich gelukkig na de winst in de halve finale tegen Ajax.

AZ won met 0-3 in Amsterdam. Dankzij de finaleplaats worden de teleurstellende resultaten in de competitie even vergeten. De Alkmaarders staan in de Eredivisie op de dertiende plaats. "De wedstrijd tegen Ajax was een mooie kans om de mensen te laten zien wat we kunnen. We toonden onze kwaliteiten", zei uitblinker Altidore.

Na zijn tweede doelpunt, een prachtige stift, werd direct afgefloten. De spelers van AZ vierden vervolgens een feestje met de meegereisde fans. "Prachtig dat het hele vak met uitsupporters vol zat. Zondag tegen RKC Waalwijk hebben we hun steun weer hard nodig", aldus de Amerikaanse spits op de officiële website van AZ.

"Onze supporters hebben dit seizoen misschien nog wel meer te lijden gehad dan wij. Na afloop van het duel met Ajax hebben we ze daarom even goed bedankt voor hun geweldige support. Hopelijk reizen de fans ook mee naar Waalwijk en zit ons stadion vol tegen ADO Den Haag. Zo kunnen we samen de weg naar boven inslaan."