[Serie A] Milanese derby levert geen winnaar op

De beladen stadsderby tussen Internazionale en AC Milan is zondagavond in een gelijkspel geëindigd in de Serie A. In Stadio Giuseppe Meazza werd het 1-1. Milan kwam na 21 minuten op voorsprong via Stephan el Shaarawy, maar Matias Ezequiel Schelotto maakte ruim twintig minuten voor tijd gelijk.

Milan was voor rust duidelijk de betere ploeg in de Derby della Madonnina. Nadat onder anderen Mario Balotelli een kans onbenut liet tegen zijn oude ploeg, was het voor El Shaarawy wel raak. Na balverlies van Antonio Cassano vond Kevin-Prince Boateng de jonge aanvaller, die fraai inschoot met de buitenkant van zijn rechtervoet.

Ondanks talrijke kansen wist Milan de score voor rust niet verder uit te breiden. In de tweede helft behield de ploeg van Massimiliano Allegri het overwicht, al kwam Inter minder onder druk te staan en gaf het beter partij.

In de 71e minuut kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Schelotto stond amper twee minuten in het veld toen hij raak kopte uit een voorzet. Beide ploegen gingen in het restant nog wel op zoek naar een goal, maar grote kansen bleven uit.

Milan blijft derde met 45 punten. Inter heeft een punt minder en staat vijfde.

Milanese derby levert geen winnaar op (Foto: Novum)