[Serie A] Juventus is laagvlieger Siena de baas

Juventus heeft zondag geen fout gemaakt in het Serie A-duel tegen laagvlieger Siena. De koploper won voor eigen publiek met 3-0. De Zwitser Stephan Lichtsteiner opende de score na een halfuur, waarna Sebastian Giovinco pas een kwartier voor tijd voor de beslissing zorgde. Paul Pogba werkte zijn naam in de slotfase ook nog op het scorebord.

Juventus heeft na 26 wedstrijden 58 punten, zeven meer dan Napoli. De naaste belager gaat maandag op bezoek bij Udinese. Nummer drie AC Milan, dat veertien punten achterstand heeft, treedt zondagavond aan tegen stadgenoot Internazionale.

Maarten Stekelenburg boekte een uitzege met AS Roma. De Romeinen, die vorige week al Juventus de baas waren, rekenden nipt met 3-2 af met Atalanta. Marquinho, Miralem Pjanic en Vassilis Torosidis scoorden. De twee treffers die de Nederlandse doelman om de oren kreeg van Marko Livaja bleven daardoor zonder gevolgen.

Door de zege mag Roma hoop blijven koesteren op Europees voetbal. De ploeg bezet momenteel de achtste plaats. Atalanta, waar Matteo Contini twee minuten voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg, staat vijftiende.

Catania, dat zevende staat, blijft Roma net voor op de ranglijst door Parma met 2-1 te verslaan. Cagliari won thuis met 4-3 van Torino.


Juventus is laagvlieger Siena de baas (Foto: Novum)