'PSV biedt Advocaat contractverlenging aan'

PSV wil Dick Advocaat ook volgend seizoen als trainer hebben. Volgens De Telegraaf heeft technisch directeur Marcel Brands de Hagenaar gevraagd of hij nog een seizoen door wil gaan. Advocaat, die een aflopende verbintenis in Eindhoven heeft, heeft een contractverlenging echter voor zich uitgeschoven. "Aan het eind van het seizoen neem ik een beslissing."

Mocht Advocaat doorgaan, dan betekent dat dat het doorschuiven van Phillip Cocu wordt uitgesteld. De beoogde opvolger van Advocaat, die vorig seizoen al interim-coach was na het ontslag van Fred Rutten, deed afgelopen zomer een stapje terug omdat hij eerst ervaring bij de jeugd op wilde doen.

De 65-jarige Advocaat is bezig aan zijn tweede periode bij PSV. Eerder stond hij tussen 1995 en 1998 al aan het roer in Eindhoven. De Haagse coach maakt nog altijd kans op de dubbel. Na 21 speelronden gaat PSV aan de leiding in de Eredivisie, met drie punten voorsprong op Ajax. Vorige week werd bovendien ten koste van Feyenoord de halve finale van de KNVB-beker bereikt.