[Primera División] Barça ontsnapt met gelijkspel in Mestalla

FC Barcelona heeft twee punten verspeeld op bezoek bij Valencia. Los Che verweerde zich kranig en had zelfs een kans op de winst. Victor Valdés redde de Catalanen (1-1).

Barcelona mocht Valdes bedanken voor het punt in Valencia. De uitblinkende doelman verrichte een aantal cruciale reddingen voor de bezoekers, die een lastige avond hadden in Mestalla. In het eerste half uur wist alleen Gerard Pique gevaarlijk te worden voor Barça. Valencia hield de gelederen goed gesloten en kwam zelfs na een half uur op voorsprong. Ever Banega bracht de thuisploeg aan de leiding na een slippertje van Pique.

De verdediger kopte de bal in de voeten van Banega, waarna de Argentijn de bal langs Valdés schoof. Tot genoegen van Jordi Roura, die Tito Vilanova verving op de bank, kwam Barcelona vlak voor de pauze terug in de wedstrijd. João Pereira werkte Pedro naar de grond in het strafschopgebied. Lionel Messi ging achter de bal staan en bleef koel voor Vicente Guaita. De Argentijn scoorde voor de twaalfde competitiewedstrijd op rij.

Valencia had nog met een voorsprong de rust in kunnen gaan. Valdes had echter een goede redding in huis op een doelpoging van Andres Guardado. In de tweede helft was vooral Roberto Soldado gevaarlijk voor Los Che. De spits dacht tot tweemaal toe het net te vinden, maar even zo vaak lag Valdés in de weg. Aan de andere kant werd Cesc Fàbregas nog gevaarlijk. Zijn inzet ging net naast. Ook David Villa (ex-Valencia) scoorde niet meer.