Voor het eerst mondiaal toernooi zonder Argentinië en Brazilië

Voor het eerst zal mondiaal voetbaltoernooi onder leiding van de FIFA plaats hebben zonder Argentinië en Brazilië. Beide landen zijn in de eerste ronde van het Zuid-Amerikaans kampioenschap voor spelers tot 20 jaar uitgeschakeld en lopen daarmee het wereldkampioenschap in die leeftijdsklasse mis. Het is nog nooit voor gekomen dat beide landen niet aanwezig zijn op een WK voetbal.

Het Latijns-Amerikaans kampioenschap wordt gespeeld in Argentinië. In de eerste ronde werd de vijfvoudig wereldkampioen in die leefstijdsklasse vierde in een groep met Chili, Colombia, Paraguay en Bolivia. Ze wisten alleen het laatste duel tegen Paraguay te winnen. Brazilië, dat twee jaar geleden in Colombia wereldkampioen werd in die leefdtijdsklasse, zelfs laatste in de poule met Peru, Uruguay, Ecuador en Venezuela. De top drie van beide groepen een competitie spelen om de Latijns-Amerikaans kampioen te bepalen.

De top vier van het Zuid-Amerikaans kampioenschap plaatst zich voor het WK onder 20 dat komende zomer gespeeld gaat worden in Turkije. Nederland zal ook niet van de partij zijn. Oranje wist zich vorig jaar niet te kwalificeren voor het EK onder 19 en liep daardoor automatisch kwalificatie voor het WK mis.