[Primera División] Real speelt Valencia in 45 minuten zoek

Real Madrid heeft Valencia een enorme dreun uitgedeeld in Mestalla. De Madrilenen wonnen met liefst 0-5 op bezoek bij Los Che. Alle doelpunten vielen voor de pauze.

De ontmoeting in Valencia was het tweede deel van een drieluik tussen Real en Valencia. Midweeks wisten de Madrilenen in eigen huis voor de Copa del Rey met 2-0 te winnen van Los Che. Valencia kon in Bernabeu nog goed partij bieden tegen De Koninklijke. De formatie van trainer Ernesto Valverde voelde zich zelfs bestolen door enkele discutabele beslissingen van de arbitrage. Daar was zondagavond absoluut geen sprake van.

Valencia werd namelijk overlopen in eigen huis. Gonzalo Higuaín opende de score in de achtste minuut. De Argentijn had kort daarvoor een grote kans om zeep geholpen. Aan de andere kant hoefde basisklant Iker Casillas nauwelijks in actie te komen. Tien minuten voor rust liet Valencia het compleet lopen. Real raakte op dreef en maakte vier doelpunten voor het rustsignaal. Angel Di Maria verdubbelde de voorsprong in Mestalla.

Twee minuten later bracht Cristiano Ronaldo de stand naar 0-3. De Portugees klopte Diego Alves in de korte hoek. Ronaldo maakte kort daarna zijn tweede. Di Maria deed dat ook. De Argentijn werd bediend door Mesut Özil en maakt de 0-5. Onder een striemend fluitconcert verliet Valencia het veld bij rust. In de tweede helft stond de lat Pablo Piatti in de weg voor een eretreffer. Komende week wacht de return in de Copa del Rey.