Uitslagen Eredivisie (19/01/13)

Vanavond begonnen er om 19.45 uur twee wedstrijden in de Eredivisie. FC Twente nam het in eigen huis op tegen RKC Waalwijk, terwijl VVV-Venlo op bezoek ging bij NAC Breda. Hieronder vind je de uitslagen en de statistieken van deze wedstrijden.

Reeds direct na de aftrap was het de thuisploeg die wist te domineren en onbetwist de sterkste was in termen van balbezit en snelheid. Twente zette de ploeg uit Brabant voortdurend onder druk, maar serieuze kansen bleven lange tijd uit. Twente had duidelijk de overhand, maar RKC speelde goed georganiseerd en maakte geen fouten.

Kansen ontstaan
Het waren zelfs de RKC'ers die de eerste grote kans van het duel kregen. Een vrijstaande Florian Jozefzoon ontving een scherpe, lange pass en stormde vrijwel helemaal vrij op het doel van Twente af. Doelman Nikolay Mihaylov kwam echter goed uit zijn doel en wist de poging van Jozefzoon te stuiten. Vervolgens wisten de verdediger van Twente toe te snelle en de bal weg te trappen.

Even later kregen ook de Tukkers een grote kans. Dusan Tadic hoefde de bal slechts voor een volledig vrijstaande Luc Castaignos te leggen. De centrale spits hoefde de bal slechts binnen te tikken, maar Tadic ging voor eigen eer. De Serviër hielp de kans om zeep en zodoende gingen de ploegen met een 0-0 stand de rust in.

Twente weet niet te scoren
Twente ging dynamisch van start in de tweede helft, maar na zo'n vijftien minuten ging de ploeg van McClaren het wat rustiger aan doen. Het kwam de aantrekkelijkheid van het duel niet ten goede. Grote kansen en doelpunten bleven achterwege.

Dmitri Bulykin werd in het laatste kwartier binnen de lijnen gebracht ten koste van Castaignos. De Rus diende als breekijzer om Twente in het restant van het duel alsnog aan de zege te helpen. Ook de voormalige Ajax-spits wist echter het doel niet te vinden, waardoor de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel eindigde. Desondanks staat Twente na deze speelronde bovenaan.

FC Twente

0 - 0

RKC Waalwijk

Gele kaart: Van Peppen, Martina (RKC Waalwijk)

(Sneijder/90) Boukhari

NAC wilde op eigen bodem duidelijk de overhand krijgen in het balbezit, maar in de eerste fase leidde dit nog niet door grote kansen. De ploeg van Nebojsa Gudelj had in de achtste minuut echter wel een strafschop moeten krijgen. Een voorzet van Anthony Lurling werd door VVV-verdediger Nils Röseler duidelijk met de hand onderschept, maar dit ontging de arbitrage.

Gemiste strafschop VVV

Even later kreeg VVV wel een strafschop toegewezen. Een overtreding op de Japanner Yuki Otsu zorgde ervoor dat de bal op de stip ging. Otsu besloot de penalty zelf te nemen, maar wist niet te scoren. Zodoende bleef de 0-0 op het scorebord staan. Op basis van het spel was NAC de sterkere ploeg, maar bij de thuisploeg ontbrak het vermogen om goede kansen te creëren.

Tegen het einde van de eerste helft wisten de Bredanaren dan toch bijna op voorsprong te komen. Een kans mondde haast uit in een eigen treffen van Guus Joppen, maar het Venlose doel bleef schoon.

Bredase zege op de valreep
De tweede helft verliep aanvankelijk al niet veel beter dan het eerste bedrijf. NAC had meer balbezit, maar dit vertaalde zich niet in het creëren van goede kansen. VVV speelde opportunistischer, maar ook de Limburgers wisten in de tweede helft niet veel gevaarlijke momenten te vinden.

In de slotfase zette NAC nog een offensief in om toch het verschil te maken. In de blessuretijd werden de Bredanaren beloond voor hun inzet. Vanuit een vrije trap werd Eric Botteghin bereikt. De Braziliaan wist raak te koppen en dus eindigde de Bredanaren het duel toch nog met drie punten.