AZ doet officieel bod op Gouweleeuw

AZ heeft zich gemeld voor Jeffrey Gouweleeuw en tevens een eerste bod neergelegd bij sc Heerenveen. Een winterse transfer lijkt nu tot stand te komen.

Gouweleeuw gaf in november van het afgelopen jaar al tegen Goal.com aan dat hij zijn in 2014 aflopende contract niet wilde verlengen. Derhalve leek een transfer deze zomer niet te voorkomen, maar nu lijkt het er zelfs op dat de verdediger in de winterstop al vertrekt bij sc Heerenveen.

AZ wil de stopper graag overnemen. "We hebben ons officieel gemeld en een bod neergelegd. De bal ligt nu bij Heerenveen", aldus algemeen directeur Toon Gerbrands tegen Voetbal International. "Er is voortdurend contact. Onze voetbaldirecteur Earnest Stewart zit momenteel in Amerika, maar hij belt regelmatig met zijn collega Johan Hansma van Heerenveen. Er zit beweging in de zaak."

Gouweleeuw gaf zelf al aan dat hij graag naar AZ wil, weet ook Gerbrands. "Daarbij heeft de speler zelf ook al duidelijk aangegeven waar zijn voorkeur ligt. Aangezien zijn contract na volgend seizoen afloopt, kan ik me voorstellen dat ook Heerenveen baat heeft bij aan afwikkeling."