Balotelli klaar voor comeback bij City

De dagen van Mario Balotelli leken geteld, maar het Italiaanse probleemkind krijgt van Manchester City toch nog een tweede kans.

Balotelli leek het te hebben verbruid bij de technische staf van City na de 2-3 nederlaag tegen Manchester United. De manier waarop Super Mario over het veld liep en zijn inspiratieloze houding zetten kwaad bloed bij Roberto Mancini en de zijnen. Het leek er dan ook op dat Balotelli in januari zou vertrekken bij City.

Toch krijgt de spits een tweede kans, zo meldt assistent-trainer David Platt. "Mario is terug op het trainingsveld en traint al twee of drie dagen mee. Het lijkt erop dat hij heeft afgerekend met zijn griep. Het probleem was dat hij te vroeg weer was begonnen en daarom een tegenslag kreeg."

Door de afwezigheid van Balotelli staken er steeds meer geruchten de kop op dat hij zou vertrekken uit Manchester. AC Milan was onder meer één van de gegadigden om het enfant terrible over te nemen. "De komende drie dagen zal blijken of hij fit genoeg is en als dat het geval is zal hij weer deel uitmaken van de wedstrijdselectie", aldus Platt tegen diverse media.

Ook ging de assisten in op het (tijdelijke) vertrek van Yaya Touré naar de African Cup of Nations. "Het maakt niet uit of hij nu wel of niet vertrekt. Het gaat erom dat we wedstrijden blijven winnen. We hebben een grote groep en moeten elf spelers opstellen. We verwachten van deze elf dat zij de punten binnenhalen."