Mulenga wil naar Engeland

FC Utrecht-spits Jacob Mulenga is dicht bij een overstap naar de Premier League. Dat zegt de 28-jarige Zambiaan tegen de BBC. "Hopelijk kan ik snel verhuizen, zodra alles met mijn zaakwaarnemers en iedereen is geregeld", laat de aanvaller weten. "De meeste Zambianen hebben als ambitie om in Engeland te spelen, want het is de sterkste competitie ter wereld."

Mulenga speelt sinds 2009 bij Utrecht. De Zambiaan kwam door een aantal zware blessures in 3,5 seizoen pas tot 64 competitieoptredens voor de domstedelingen. Daarin scoorde hij 25 keer.

Een verhuizing naar de Premier League kwam pas in Mulenga op na een gesprek met zijn vader toen die eerder dit jaar op sterven lag. "Hij zei 'je speelt nu goed, het is tijd dat je verkast'." Sindsdien gaat het crescendo met Mulenga, stelt hij. "Ik speel goed en maak doelpunten waarvan ik nooit verwacht had dat ik ze zou scoren. Alles gaat heel erg goed."

Mulenga wil zich tijdens de komende Afrika Cup in januari bewijzen als Zambia probeert de begin dit jaar veroverde titel te prolongeren. Toen ontbrak de speler van Utrecht nog door een knieblessure. "De Afrika Cup betekent veel voor me. We wonnen, maar er waren zoveel gemengde gevoelens. Je bent erg blij, maar ook erg droevig want als je niet geblesseerd was geweest had je deel uitgemaakt van het team en had je kunnen helpen."


Jacob Mulenga wil naar Engeland (Foto: Novum)