[Serie A] Cagliari buigt in extra tijd voor Juve

Juventus heeft vrijdagavond op de valreep de eerste seizoenshelft met een overwinning afgesloten. In een enerverend duel bij Cagliari scoorden Mirko Vucinic en Alessandro Matri in de blessuretijd, waardoor met 3-1 gewonnen werd. Matri had even daarvoor ook al de vroege openingstreffer van Mauricio Pinilla weggepoetst. Cagliari speelde de laatste 25 minuten met tien man.

Arbiter Antonio D'Amato speelde een hoofdrol met twee makkelijk gegeven strafschoppen. De Chileen Pinilla was voor Cagliari in de eerste helft vanaf de stip doeltreffend, terwijl zijn landgenoot Arturo Vidal, spelend voor Juventus, in het tweede bedrijf zijn zenuwen niet in bedwang wist te houden. De thuisploeg speelde op dat moment al met tien man, na het wegzenden van Davide Astori.

Toch kwam de titelhouder langszij. Cagliari-doelman Michael Agazzi kon nog redding brengen op een afstandsschot van Vucinic, maar was kansloos op de rebound van Matri. In de slotfase maakte Juve vol overgave jacht op de zege en uiteindelijk kreeg het loon naar werken. In de tweede minuut van de extra tijd scoorde Matri, waarna Vucinic op aangeven van Kwadwo Asamoah de marge nog naar twee tilde.

Juventus heeft na achttien wedstrijden 44 punten, tien meer dan nummer twee Internazionale. De Milanezen komen zaterdag nog wel in actie tegen Genoa. Het tweede Serie A-duel van vrijdag werd een prooi voor Pescara. Catania werd met een 2-1 nederlaag huiswaarts gestuurd.

Cagliari moet pas in extra tijd buigen voor Juve (Foto: Novum)