[Coppa] Hoofdrol Emanuelson bij winnend Milan

AC Milan heeft de kwartfinale van de Coppa Italia bereikt. Reggina werd donderdag met 3-0 geklopt. Urby Emanuelson speelde de hele wedstrijd en vervulde een hoofdrol bij de Rossoneri. De oud-Ajacied gaf bij de eerste twee goals, van Mario Yepes en M'biaye Niang, de voorzet. Giampaolo Pazzini tekende voor de derde treffer.

Milan was in eigen huis het hele duel de betere ploeg, maar Serie B-club Reggina hield vijftig minuten lang stand. Dat had de ploeg vooral te danken aan doelman Davide Facchin die zijn team enkele keren op de been hield. In de 51e minuut belandde de bal na een afgeslagen corner aan de rechterkant bij Emanuelson die met een indraaiende bal Yepes op maat bediende. De Colombiaan passeerde Facchin met het hoofd.

De 1-0 bleef tot elf minuten voor tijd op het scorebord staan. Toen was een aanval door het midden succesvol. Emanuelson stoomde op en gaf een perfect steekpassje op jongeling Niang die koel bleef en afrondde. Twee minuten later pikte ook Pazzini zijn doelpuntje mee.

AC Milan heeft in de kwartfinale geen makkelijke tegenstander. Begin januari wacht Juventus.