[Copa] Messi scherpt doelpuntenrecord verder aan

Lionel Messi heeft woensdagavond het record voor de meeste doelpunten in een kalenderjaar verder aangescherpt. De Argentijnse balvirtuoos scoorde beide goals in de 2-0 zege van Barcelona bij Cordoba, in de heenwedstrijd van de achtste finales van de Copa del Rey.

Messi verbrak zondag het stokoude record uit 1972 van Gerd Müller, die veertig jaar geleden tot 85 goals kwam. Messi staat inmiddels op 88 goals in 2012. Het was aan Mikel Saizar te danken dat de Argentijn zijn duizelingwekkende gemiddelde niet verder opvoerde. De doelman van Cordoba redde meermaals uitstekend toen Messi in kansrijke positie voor hem verscheen. Over een kleine maand is de return in Camp Nou.

Sevilla kan de kwartfinale net als Barcelona nauwelijks meer ontgaan. De Andalusiërs wonnen met liefst bij 5-0 bij competitiegenoot Real Mallorca. Alvaro Negredo scoorde de eerste twee treffers, waarna Gary Medel, Alberto Botia en Antonio Luna de marge uitbouwden. Valencia bewerkstelligde met een 2-0 overwinning bij Osasuna ook een prima uitgangspositie voor het bereiken van de volgende ronde.


Messi scherpt doelpuntenrecord verder aan (Foto: Novum)