KNVB-voorzitter haalt uit naar Sparta-trainer Vonk

KNVB-voorzitter Michael van Praag heeft hard uitgehaald naar Sparta Rotterdam-trainer Michel Vonk. Tegenover VI-radio liet de preses weten dat de reactie van de oefenmeester op de rode kaart van Donovan Deekman buiten alle proporties was. "Zulke trainers horen in onze sport niet thuis."

Deekman kreeg vrijdag de rode prent voorgehouden in de Rotterdamse derby tegen Excelsior. De Spartaan ging op het lichaam van Excelsior-speler Jurgen Mattheij staan en werd hiervoor door arbiter Martin van den Kerkhof van het veld gestuurd. De leidsman werd belaagd door Sparta-spelers en aan de zijlijn ging Vonk als een wilde tekeer. Juist voor de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Sparta leek hier geen rekening mee te houden, getuige de woorden van Vonk na afloop. "Deekman probeerde over hem heen te springen."

Van Praag was duidelijk in zijn oordeel. "Gaby Jallo van Willem II, die zich inhield tegen de grensrechter, begrijpt tenminste waarom hij die rouwband droeg. Bij Sparta hadden ze daar kennelijk maling aan. Ik heb inmiddels begrepen dat het bestuur van Sparta daar ook niet blij mee is. Dat zijn ook keurige mensen. Het is in eerste instantie aan Sparta om zelf iets aan dit voorval te doen."

De tuchtcommissie van de KNVB heeft inmiddels de beelden van Excelsior - Sparta beoordeeld en wil Deekman een schorsing opleggen van drie duels waarvan één voorwaardelijk. De speler en club hebben deze straf onmiddellijk geaccepteerd.