Xbox 360 blijft koning in USA

Volgens de verkoopcijfers uit de USA van november was Xbox 360, met maar liefst 1,26 miljoen verkochte consoles,  de best verkochte console. Volgens Aaron Greenberg, marketing manager bij Microsoft, is dat aantal is bijna het zo veel als alle andere consoles bij elkaar, inclusief de Wii en Wii U bij elkaar opgeteld.

We hoeven ons echter nog geen zorgen te maken over de Wii U. Met een totaal aantal van 400,000 consoles in de eerste week heeft het apparaat, volgens sales tracker NPD, al meer opgebracht dan de Wii toen deze in 2006 op de makt kwam.

Het is echter niet alleen maar rozengeur en maneschijn bij Microsoft en Nintendo, aangezien de totale verkoop 11 procent lager lag dan vorig jaar. Wat toch als een kleine tegenvaller beschouwd mag worden, als er gekeken word naar de tijd van het jaar en welke titels er de laatste tijd zijn uitgekomen.

Sony heeft op dit moment geen cijfers vrij gegeven, maar de Vita verkopen worden geschat tussen de 210,000 en  225,000. Wat een stuk minder is als de aantallen van de concurrenten.

Xbox wins