Van Bommel en Mertens onzeker bij PSV

Het meespelen van Mark van Bommel en Dries Mertens bij PSV in de Eredivisietopper tegen Ajax zaterdag is nog onzeker. Dat zei trainer Dick Advocaat op een persconferentie. Het tweetal sloeg vrijdag de training over. Aanvoerder Van Bommel kampt met rugproblemen, terwijl Mertens last heeft van zijn lies.

"We kijken zaterdag pas of ze kunnen spelen", laat Advocaat weten. "Je moet wel fit genoeg zijn om zo'n belangrijke wedstrijd te kunnen spelen." Linksback Jetro Willems is hersteld van een spierblessure en keert in Amsterdam terug in de basis.

"Ajax - PSV is altijd een topwedstrijd, als voetballer wil je deze wedstrijden spelen", zei Advocaat over de krachtmeting. "Ik hoef ze dan ook echt niet op scherp te zetten. Wij spelen uit hetzelfde als thuis. Als iedereen kan spelen zullen we niet veel veranderen ten opzichte van de wedstrijd tegen Vitesse."

De selectie van Ajax kent geen verrassingen. Trainer Frank de Boer selecteerde dezelfde achttien spelers die vorige week een nipte zege behaalden op Roda JC. Hij sluit niet uit dat Danny Hoesen net als tegen Roda JC de spitspositie invult. "Hij zit natuurlijk niet voor niets opnieuw bij de selectie. Ik zou het met hem aandurven tegen PSV."


Van Bommel en Mertens onzeker bij PSV (Foto: Novum)