Van Bommel: "We zijn gretig gebleven"

PSV ging zondagmiddag met 2-1 onderuit tegen Vitesse, daar waar het tal van kansen onbenut liet om zelf meer te scoren. PSV kwam op voorsprong door een doelpunt van Timothy Derijck. Niet veel later maakte Jonathan Reis gelijk en pakte Wilfried Bony de drie punten voor Vitesse.

PSV kreeg eerder al kansen om op voorsprong te komen, maar stuitte telkens op Piet Velthuizen of schoot de bal over of naast. "We hadden duidelijk kunnen winnen, wel met twee goals verschil", zei aanvoerder Mark van Bommel na afloop tegenover de camera's van Eredivisie Live. "Daar heb je nu niets aan. Helaas lieten wij de kansen liggen. In de slotfase kregen zij ook mogelijkheden op de counter. Wij zijn erin blijven geloven, zijn gretig gebleven. In de 87e minuut kregen we nog een grote kans via Kevin Strootman. Het spel was niet top, maar we kregen wel kansen."

De wedstrijd zat vol spektakel en bij vlagen goed voetbal. "Zo hoort het ook te gaan, dat mag je verwachten. De scheidsrechter (Bas Nijhuis, red.) vond ik goed fluiten, al waren er wel discutabele momenten."

Ondanks de nederlaag blijft PSV wel koploper van de Eredivisie. Vitesse klimt naar de tweede plaats.