Mancini vreest ontslag niet

Roberto Mancini denkt niet dat hij op korte termijn ontslagen gaat worden bij Manchester City. De Italiaanse oefenmeester staat met The Citizens weliswaar bovenaan in de Premier League, maar in de Champions League is de miljoenenploeg gewogen en te licht bevonden.

City is in de Champions League ingedeeld in de Poule des Doods met Borussia Dortmund, Real Madrid en Ajax, die op de ranglijst in deze volgorde na vijf van de zes speelronden in groep D staan. Voor het keurkorps van Mancini is in de laatste wedstrijd tegen Dortmund alleen nog via een zege ten koste van Ajax de Europa League te halen.

Gisteren speelde City in eigen huis met 1-1 gelijk tegen Real Madrid. "Je bent gek als je denkt dat mijn ploeg na twee jaar de Champions League nu al kan winnen." Hij vindt dat zijn team nog te veel fouten maakt. "Het was ook een zeer zware groep. We maakten het onszelf nog moeilijker door te beginnen met een nederlaag van 3-2 bij Real Madrid, terwijl we vier minuten voor tijd nog een voorsprong van 1-2 hadden. Dat maakte de situatie voor ons nog gecompliceerder."

Mancini denkt niet dat hij binnenkort op zoek moet naar een nieuwe baan, zoals Roberto di Matteo deze week bij Chelsea overkwam. Deze kon na de 3-0 nederlaag tegen Juventus zijn biezen pakken. Regerend Champions League-winnaar Chelsea kan alleen nog door een wonder de volgende ronde in het kampioenenbal bereiken. Mancini: "Het seizoen is nog lang, er valt nog genoeg te winnen. Als ploeg zullen we dan nog wel flink moeten groeien."