KNVB laat zaak-Danilo rusten

De KNVB laat de zaak rond verdediger Danilo van Roda JC rusten. De aanklager betaald voetbal van de KNVB zal geen onderzoek instellen naar het incident met scheidsrechter Tom van Sichem in het verloren uitduel met Heracles Almelo (5-1). De voetbalbond neemt de verklaring van de arbitrage aldus een mededeling van de KNVB.

Tijdens de wedstrijd reageerde  Danilo  emotioneel op Van Sichem. Volgens de jonge Portugees had de arbiter iets kwalijks tegen hem gezegd. Van Sichem verklaarde na afloop dat Danilo "fuck you" tegen hem had geroepen. Daarop had de arbiter gereageerd met: "what fuck you?"

Volgens een ploeggenoot zou Van Sichem iets hebben gezegd over de moeder van Danilo. "Maar ik zou niet weten wat ik over zijn moeder had moeten zeggen", gaf de leidsman te kennen. De 21-jarige Portugees sprak maandag met de directie van Roda JC over de kwestie. Na afloop liet de clubleiding weten niet te twijfelen aan de geloofwaardigheid van de betreffende speler. "We kennen hem als een integer persoon. Speler en club wensen geen verdere ruchtbaarheid aan deze zaak te geven en zullen dan ook geen mededelingen meer doen over dit incident", aldus de directie op de website.