Kamp asielzoekers Amsterdam krijgt week uitstel

De uitgeprocedeerde asielzoekers die het tentenkamp in Amsterdam-West komende vrijdag zouden moeten verlaten, krijgen een week langer de tijd. Omdat de rechtbank meer tijd nodig heeft voor het kort geding dat vanwege de kwestie is aangespannen, gaat de gemeente nu uit van 30 november 07.00 uur, meldt een woordvoerder van de gemeente.

Vrijdag werd bekend dat burgemeester Eberhard van der Laan wil dat het kamp van de asielzoekers aan de Notweg aankomende vrijdag om 07.00 uur weg is. Anders zou de gemeente overgaan tot ontruiming. De advocaten van de vreemdelingen hebben echter bij de rechter bezwaar ingediend tegen de ontruiming van het kamp.

De rechtbank wil onder meer volgende week naar het kamp kijken. Mede vanwege deze schouw denkt de rechtbank niet vrijdag al een vonnis klaar te hebben. "Wij wilden de asielzoekers de gelegenheid geven een rechter naar de kwestie te laten kijken. Dan moeten wij dus wel uitstel verlenen."

De gemeente denkt dat een extra week voldoende is. "Het is een kort geding, dus we mogen verwachten dat een uitspraak snel volgt."