Kashia: "Piet betaalt etentje Bony en mij"

Het was zondag een tumultueuze Gelderse derby. Na vijf doelpunten, drie rode kaarten en negentig minuten knokken, straalde Vitesse-captain Guram Kashia volop.

Duels tussen Vitesse en NEC staan immer bol van dramatiek. Arnhem en Nijmegen zijn als water en vuur. Dat was zondag niet anders. De spanning was voelbaar in de GelreDome. Vooral bij Vitesse, dat niet de aansluiting met PSV en FC Twente wilde verliezen. In de openingsfase bleek de thuisploeg de zenuwen niet de baas. Een terugspeelbal van Kashia leidde een enorme blunder van Piet Velthuizen in. De Nijmegenaar (!) verspeelde de bal aan Melvin Platje, die scoorde (0-1). Kashia merkte dat niet iedereen zichzelf was.

Goedmaker Piet
"Er zat zoveel druk op de wedstrijd. In de kleedkamer was het ook wat stiller dan normaal", zei de Georgiër tegen Goal.com. "Duels met NEC zijn altijd erg beladen, vooral voor de supporters. Zeker nu we derde staan. Ik denk dat Piet te gespannen was en daardoor de fout inging. Na de Piet-mistake hebben we de draad goed opgepakt. Hij was in de rust erg teleurgesteld, maar herstelde zich met goede reddingen. Toch mag Piet wel een etentje betalen voor Bony en mij", lacht Kashia, die samen met Wilfried Bony de achterstand omboog.

Guram Kashia viert met zijn teamgenoten zijn doelpunt tegen N.E.C. (Foto: Pro Shots)

Kashia was opgetogen na de 4-1 zege. "Het was een knotsgekke derby. Vijf goals, drie rode kaarten. Alles zat erin. Na de 0-1 zette Bony ons op het goede spoor. Hij deed het wéér voor ons. Bij Bony kunnen we de bal altijd kwijt, dat is zo fijn voetballen. Zeker tegen tien man. Ze zeggen weleens dat het lastiger spelen is tegen tien man, maar als er nog twee af gaan, wordt het makkelijk. Ik stond niet te kijken van de kaarten. NEC speelde erg agressief. Het was voor mij wel de eerste keer dat een tegenstander met acht eindigde."

Kus van big boss
De 25-jarige Kashia bracht zijn ploeg direct na rust op voorsprong. "Mijn eerste doelpunt van het seizoen en ook nog met links! Dat gaf natuurlijk een geweldig gevoel. Scoren in een derby is altijd speciaal. Ik heb in Georgië met Dinamo Tblisi tegen Lokomotiv Tblisi gespeeld. Dat zijn ook intense duels met veel strijd en agressiviteit. Buiten het veld gaan de fans behoorlijk te keer. Er zitten daar alleen twee- tot driehonderd man, hier 18.000. Het was helaas weer niet uitverkocht. Ik weet niet hoe dat kan, ik ben wel benieuwd."

Eén van de toeschouwers was Vitesse-eigenaar en landgenoot Merab Jordania. De Georgische suikeroom gaf 'zijn' aanvoerder na de wedstrijd een kus op de wang. "The big boss is happy", lachte Kashia. "Niet alleen vanwege deze overwinning. De zege op NEC betekent veel voor ons, maar we presenteren al langere tijd goed. We kijken vanaf nu uit naar de wedstrijd tegen PSV. Als we willen winnen, moeten we beter beginnen dan tegen NEC. We hadden een wake-up call nodig. Ik ga proberen Piet relaxed te krijgen voor PSV, haha."