Bianchi wil racestoeltje bij Force India

Jules Bianchi denkt dat hij klaar is voor een racezitje in de Formule 1. De coureur kwam dit jaar als testrijder voor Force India in actie tijdens de vrije trainingen en werd achter onze Robin Frijns tweede in de Formula Renault 3.5 klasse.

"Ik heb dit jaar veel geleerd door het rijden van vrije trainingen", vertelde Bianchi op de site van Ferrari, waar hij in de opleidingsprogramma zit. "Voor dit seizoen had ik al wel tijdens enkele rookietestdagen gereden, maar het is toch anders als je tijdens een echt raceweekend aan de slag moet. Ik heb dan ook de indruk dat ik door mijn ervaringen van dit jaar een stuk meer volwassen ben geworden en ik er nu klaar voor ben om Grands Prix te gaan rijden."

"Ik hoop dan ook dat ik een racezitje kan bemachtigen, want ik voel me er niet alleen klaar voor, maar heb ook het gevoel dat ik een stoeltje verdien, gebaseerd op wat ik zowel bij Force India als in de Formula Renault heb laten zien", aldus Bianchi, die met onder andere Adrian Sutil, Charles Pic en Sébastien Buemi strijdt om een racestoeltje bij Force India.