Liverpool zonder Suarez en Gerrard op bezoek bij Anzhi

Manager Brendan Rodgers van Liverpool zal veel basisspelers niet meenemen naar Rusland voor het Europa League-duel tegen Anzhi Makhachkala. Dit met oog op het Premier League duel tegen Chelsea van aanstaande zondag.

Onder meer clubtopscorer Luis Suarez en aanvoerder Steven Gerrard zijn niet meegereisd naar Moskou. Deze week uitte Rodgers zich bijzonder lovend over de Uruguyaan, door onder meer een niet mis te verstane vergelijking met Lionel Messi te maken.

Joe Allen, Nuri Sahin, Daniel Agger, José Reina, Glen Johnson en Raheem Sterling blijven ook in Engeland achter. Alleen een basisplaats voor Joe Cole aanstaande, die dit seizoen pas vier wedstrijden in actie kwam voor zijn ploeg. Oussama Assaidi lijkt door de afwezigen ook een grote kans op speeltijd te hebben.

Door de absentie van de vaste waarden komt er ruimte in de selectie voor jeugdspelers Stephen Sama, Adam Morgan en Conor Coady. In groep A is alles nog open. Liverpool gaat aan kop met zes punten, maar Anzhi en Udinese volgen met vier terwijl BSC Young Boys al drie punten verzameld heeft.