Alonso maximaliseert in India

Ferrari-coureur Fernando Alonso was na afloop van de Grand Prix van India tevreden. De Spanjaard had vooraf aangekondigd voor plaats twee te gaan achter Sebastian Vettel en bereikte uiteindelijk ook deze positie, waardoor met nog drie races te gaan zijn achterstand op de regerend wereldkampioen dertien punten bedraagt.

Alonso mocht op Buddh International Circuit als vijfde vertrekken, maar mikte op meer. "Red Bull was hier namelijk onverslaanbaar, maar wij hebben de schade desondanks zoveel mogelijk beperkt weten te houden. We gingen er van tevoren bovendien al vanuit punten te verliezen, terwijl de tweede plaats in lijn is met wat we ons voor de race ten doel hadden gesteld. Wat dat betreft liep het dus volgens plan."

Ferrari had voor de race in India veel nieuwe delen op de auto gezet wat in ieder geval de topsnelheid van de F2012 verhoogde. "Op dat vlak zat het inderdaad wel goed, al kwamen we in de bochten nog wat tekort. Hopelijk kunnen we dat in de nog resterende races echter verhelpen. We geven namelijk nog lang niet op. Wij blijven gewoon doorgaan en zo hard mogelijk pushen, want wij willen tot en met de laatste race in Brazilië om de titel blijven strijden en weigeren om al eerder op te geven."