De Bakker ook succesvol in San Juan

Thiemo de Bakker is goed begonnen aan het challengertoernooi in het Argentijnse San Juan. De Westlandse tennisser was in twee sets te sterk voor de als vierde geplaatste Horacio Zeballos: 7-5 en 6-2. Vorige week stond hij in Belem al in de finale. Thomas Schoorel kwam tegen Guido Pella (3) net tekort. De Argentijn won met 7-6 (5) en 6-4 van de boomlange Amsterdammer.

De Bakker en Zeballos gingen in de eerste set gelijk op. De Nederlander, nummer 150 op de wereldranglijst, brak zijn 27 posities hoger gerangschikte opponent in de elfde game en behield vervolgens zijn opslag. In het tweede bedrijf drukte De Bakker door. Zeballos won nog wel de eerste game, maar moest vervolgens twee breaks toestaan.

In de tweede ronde neemt de Bakker het opnieuw op tegen een Argentijn. Facundo Arguello won maandag al van zijn landgenoot Diego Sebastian Schwartzman.

Schoorel en Pella behielden in de eerste set beiden hun opslag en hadden een tiebreak nodig om de set te beslissen. Daarin nam de Amsterdammer, die vorige week in het Braziliaanse Belem ook al in de eerste ronde werd uitgeschakeld, een 4-2 voorsprong, maar won vervolgens nog maar een punt.

Een vroege break in de tweede set kon Schoorel nog repareren, maar direct daarna sloeg Pella opnieuw toe. De Argentijn maakte geen nieuwe fout en serveerde de partij uit.

Boy Westerhof bereikte maandag al de tweede ronde op het Argentijnse gravel. Hij neemt het in de tweede ronde op tegen Stéphane Robert uit Frankrijk.