[GP2] Uitslag Race 1 Singapore

Davide Valsecchi mag zich tot nieuwe kampioen in de GP2 Series kronen. De Italiaan werd vierde in de hoofdrace in Singapore, terwijl zijn grote concurrent Luiz Razia direct achter hem eindigde en zo zijn puntenachterstand niet meer in kon lopen. De race werd gewonnen door Max Chilton.

Polesitter Luca Filippi kende een slechte start en viel terug naar plaats zeven, terwijl Chilton wel goed van zijn plek kwam en de leiding greep. Esteban Gutierrez probeerde Chilton nog te verschalken, maar moest genoegen nemen met de tweede stek nadat hij zelf van achteren aangevallen werd door Fabio Leimer. De Zwitser zag uiteindelijk Jolyon Palmer voorbijschuiven, voordat de safety car naar buiten kwam vanwege allerlei incidenten in de eerste ronde. Grootste slachtoffer was Rene Binder.

Zodra het mogelijk was ging Filippi naar binnen voor nieuwe banden, terwijl Chilton en Gutierrez in ronde negen volgden. Zij behielden de eerste twee plaatsen, terwijl Filippi doorschoof naar plek drie. Aan het eind van de race waren zijn banden echter versleten, waardoor hij veel tijd en plaatsen verloor. In de voorlaatste ronde moest Filippi nog een tweede stop maken en in zijn haast om nog wat tijd goed te maken ging hij eerst met de voorzijde van de bolide de muur in, waarna hij in de laatste bocht van de race met hoge snelheid nogmaals de muur raakte. Zijn bolide raakte zodanig beschadigd dat hij er in de sprintrace niet bij zal zijn.

Dat is wel Giedo van der Garde die dankzij een achtste plaats in race 1 de tweede wedstrijd van poleposition aan mag vangen. Nigel Melker werd twaalfde.