Herstel Mario Gomez duurt langer dan verwacht

Bayern München-spits Mario Gomez weet nog niet wanneer hij weer terugkeert op het veld na zijn enkelblessure. De Duits international ging begin augustus onder het mes, waarbij losse stukjes bot uit zijn linkerenkel werden verwijderd. De verwachting was dat Gomez na drie weken alweer de training kon hervatten, maar het herstel duurt langer dan verwacht.

De topscorer van Bayern van de afgelopen twee seizoenen weet nog niet wanneer hij zijn enkel weer volledig kan belasten, liet hij dinsdag aan de Münchense krant Tageszeitung weten."Ik ben ongeduldig, ik weet niet hoever ik ben en hoelang het nog duurt. Iedere dag is weer anders. Het gaat goed, maar ik denk niet dat ik het een uur volhoud op de loopband."

Gomez was vorig seizoen goed voor 26 doelpunten in de Bundesliga, daarmee hoefde hij alleen Klaas-Jan Huntelaar voor te laten gaan op de topscorerslijst. In de Champions League was hij twaalf keer trefzeker. Op het EK trof hij voor Duitsland drie keer doel.

Voorlopig redt Bayern München het ook zonder Gomez. De nieuwe aankoop Mario Mandzukic lijkt geen last van aanpassingsproblemen te hebben. De Kroaat vond dit seizoen al drie keer het net in evenzoveel wedstrijden. De Rekordmeister staat ongeslagen bovenaan in de Bundesliga.


Herstel Mario Gomez duurt langer dan verwacht (Foto: Novum)