De Bakker zorgt niet voor stunt tegen Federer

Thiemo de Bakker heeft in de Davis Cupontmoeting met Zwitserland niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Roger Federer. De 23-jarige Westlander was een maatje te klein voor de nummer een van de wereld: 3-6, 4-6 en 4-6. De landen strijden op een tijdelijke gravelbaan bij de Westergasfabriek in Amsterdam om een plaats in de wereldgroep.

Federer en De Bakker werden al na twee games verstoord door de regen. Vrij snel na de onderbreking plaatste de Zwitser een break, maar De Bakker kwam meteen terug. De Nederlander, 159e op de wereldranglijst, moest echter opnieuw zijn service inleveren, waarna Federer uitliep naar een 5-2 voorsprong en de set binnenhaalde.

Aan het begin van het tweede bedrijf begon Federer sterk. Hij had de overhand in de rally en nam al snel een dubbele break voorsprong. De Bakker bleef echter strijden en kwam van 3-0 terug tot 3-2, maar verder liet de Zwitser het niet komen.

De Bakker liet in de derde set de mogelijkheid liggen om op voorsprong te komen. Zijn tegenstander benutte die kans wel en serveerde de wedstrijd daarna eenvoudig uit. Robin Haase komt later op vrijdag in de tweede partij in actie tegen Stanislas Wawrinka. Zaterdag staat het dubbelspel op het programma.


De Bakker zorgt niet voor stunt tegen Federer (Foto: Novum)