Serena Williams wint vrouwentoernooi US Open

Serena Williams heeft zondag op overtuigende wijze het grandslamtoernooi de US Open op haar naam geschreven. In de finale op Flushing Meadows was de Amerikaanse olympisch kampioene in 3 sets te sterk voor de Wit-Russische Victoria Azarenka, de nummer 1 van de wereld. De setstanden waren 6-2 2-6 7-5.

Beide tennissters maakten er een aantrekkelijke partij van in het Arthur Ashe Stadion in New York. De 30-jarige Williams trok furieus van start en brak Azarenka al in de tweede game van de partij. Daarna brak ze de nummer 1 van de plaatsingslijst nog een keer, waarna ze de eerste set binnensleepte.

De tweede set vertoonde echter een compleet ander beeld. Daarin brak de Wit-Russische tweemaal door de opslag van het Amerikaanse servicekanon en trok zo de stand gelijk. De derde set ging gelijk op totdat Azarenka op 3-3 een break plaatste. Williams brak op 5-4 echter terug. Daarna serveerde ze zich naar een voorsprong in de derde set, die ze uiteindelijk verzilverde door Azarenka nogmaals te breken.

Het is voor de 30-jarige Amerikaanse de vierde toernooiwinst van de US Open uit haar carrière. In totaal heeft de Amerikaanse nu 15 grandslamtitels op haar naam staan. De finale was een dag uitgesteld vanwege het slechte weer dat het toernooi teisterde.

Serena Williams wint vrouwentoernooi US Open
Serena Williams wint vrouwentoernooi US Open (Foto: ANP)